Jobba hos oss

Lediga tjänster

Är du vår nästa montör?
Trivs du med att arbeta i team med stark gemenskap? Är du nytänkande och gillar eget ansvar? Då kanske du är vår nästa montör!

Ventab AB i Göteborg växer och söker ventilationsmontörer till Göteborg, med omnejd, som vill vara med på vår tillväxtresa. I rollen som ventilationsmontör hos Ventab får du en central roll och jobbar i nära kontakt med våra kunder.

Dina områden
Som ventilationsmontör ansvarar du för konsultation och installation inom ventilation och luftbehandlingsanläggningar. På Ventab arbetar vi med alla typer av luftbehandlingsanläggningar och hjälper våra kunder från uppstart och planering till färdig drift och efterföljande underhåll av systemen. Ventab riktar sig brett och vi har kunder på flera olika områden, bland annat byggföretag, fastighetsägare, kommun, landsting och industri.

Rekryterande företag: Ventab AB
Ort: Göteborg
Omfattning: Heltid

Vi tror att du:

 • Har ett tekniskt intresse och gillar att arbeta med händerna.
 • Har förmåga att planera och slutföra projekt i tid.
 • Trivs bäst när du jobbar tillsammans med andra kollegor.
 • Gärna delar med dig av kunskap och frågar andra för att lära dig mer.
 • Är noggranna och har förmåga att se till helheten av projektet.
 • Har förmåga att kommunicera med slutkunder och leverantörer.

Din bakgrund

 • Du har en relevant yrkeshögskoleutbildning eller erhållit nödvändig kunskap på annat sätt.
 • Minst två års erfarenhet inom ventilationsbranschen.
 • B-körkort.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • God ritningsförståelse är meriterande.

Vi erbjuder dig spännande projekt, en trivsam arbetsmiljö och möjlighet till personlig utveckling.

Om Ventab:
Ventab är en av de största och mest erfarna aktörerna inom ventilation och fastighetsautomation i Västsverige med huvudkontor i Göteborg sedan 1977. Ventab i Göteborg AB och Ventab Styr omsätter idag omkring 300 miljoner kronor med drygt 80 medarbetare. Ventab är en del av Currentum, en marknadsledande installationsgrupp. Currentum omsätter drygt 2 miljarder kronor och har närmare 750 medarbetare inom VS, sprinkler, ventilation, fastighetsautomation, el, energi och säkerhetsanläggningar. Gruppen har kontor i Göteborg, Falköping, Karlstad, Norrköping, Linköping, Vimmerby, Västervik, Finspång, Nyköping, Katrineholm, Eskilstuna, Västerås, Södertälje, Stockholm, Helsingborg, Kristianstad och Malmö.

Ansökan:

Skicka in ditt CV och personliga brev till isak.ferm@ventab.se. Urval kan komma att ske löpande så ansök så snart som möjligt.

För ytterligare information: Isak Ferm på Ventab. isak.ferm@ventab.se, 0709-62 76 04

 

Projektledare till Ventab Styr

Ventab Styr AB i Göteborg växer och söker nu en projektledare som vill vara en del av en branschledande aktörs tillväxtresa inom fastighetsautomation.

Vill du arbeta i en utvecklande organisation där samarbete och delaktighet är två viktiga hörnstenar för att nå framgång? Trivs du i en miljö där nytänkande uppmuntras och där det finns utrymme att påverka? I rollen som projektledare på Ventab Styr har du helhetsansvar för projekten och är en del av hela processen, från start till mål. Du uppmuntras bidra med analys och strategi för att driva projekten framåt.

Rollen är bred med många tvärfunktionella kontakter. Du har stor nytta av förmågan att lyfta blicken och tänka framåt. Du får många tillfällen att använda dina kommunikativa färdigheter i kontakter med kunder, partners och såklart med dina kolleger. Vi tror på att ta tillvara allas specifika kompetenser och jobbar därför tätt tillsammans i mindre projektgrupper för att på bästa sätt möta kundernas behov.

Ansvarsområden
Du ansvarar för att leda projekt från tidigt skede till godkänd slutbesiktning med fokus på kalkyl, budget, kravställning och kundkontakt. Du har alltid projekteringsledare och produktionsledare knutna till dig. Då du har ansvar för flera projekt parallellt är det viktigt att kunna delegera och föra noggrann dokumentation. Du förväntas fatta projektekonomiska beslut om exempelvis inköp, hjälpmedel och resurser.

Du utgår från kontoret i Sisjön och närvarar även på plats ute hos kund genom alla faser i projekten. Inom ramen för Ventabs värderingar kommer du också att arbeta med att bearbeta nya kunder och utveckla nuvarande kundrelationer.

Rekryterande företag: Ventab Styr AB
Ort: Göteborg
Omfattning: Heltid, Tillsvidare

Vem är du?
I rollen som projektledare hos oss trivs personer som gillar att ta ett helhetsgrepp i projekten om både teknik och affär. Ibland krävs snabba beslut och att vi är reaktiva men du drivs av att tänka framåt och vara proaktiv. Du har förmåga att engagera andra och är trygg i dig själv. Du är analytisk utan att vara detaljstyrd och tror på andras förmåga att lösa problem.

Din bakgrund

 • Universitets-/högskoleexamen inom relevant område, t ex automation, el eller maskin
 • 5–10 års erfarenhet, inom automation
 • Erfarenhet inom VVS eller el är meriterande
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Körkort B 

Om Ventab Styr:

Ventab Styr är en av de största och mest erfarna aktörerna inom fastighetsautomation i Västsverige med huvudkontor i Göteborg sedan 1991. Ventab Styr omsätter idag omkring 55 miljoner kronor med drygt 20 medarbetare.

Tillsammans med Ventab i Göteborg vill vara våra kunders första och mest attraktiva alternativ för ventilation- och fastighetsautomationsentreprenader. Vår ambition är att alltid ligga i framkant med innovativa lösningar inom våra expertområden. Läs mer på https://ventab.se/ .

Ventab Styr är en del av Currentum, en marknadsledande installationsgrupp bestående av Ventab i Göteborg, Installationsbolaget VS, Tingvallastadens Rör, Ibjerge Installation, Ventilationsprojekt, CH Vent, Ventmetoder, Reglera, Lundgrens El, Lås & Nycklar, KomfortAutomatik samt Gösta Schelin Partners AB. Gruppen samägs av entreprenörerna i bolagen och Axcel Management AB. Currentum omsätter drygt 1,4 Miljarder Kronor och har närmare 560 medarbetare inom VS, sprinkler, ventilation, fastighetsautomation, el, energi och säkerhetsanläggningar. Gruppen finns fysiskt representerad i Karlstad, Göteborg, Stockholm, Södertälje, Nyköping, Norrköping, Linköping, Katrineholm, Eskilstuna och Västerås.

Ansökan:
Skicka in ditt CV och personliga brev till peter@ventab.se senast 2021-05-31. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För ytterligare information: Peter Delwér, 070–962 76 35, peter@ventab.se

 

 

 

Programmerare/tekniker inom fastighetsautomation 

Ventab Styr AB i Göteborg växer och söker programmerare/tekniker inom fastighetsautomation,  som vill vara med på vår tillväxtresa och forma framtiden för att fortsätta vara branschledande inom området.

Vill du arbeta i en utvecklande organisation där samarbete och delaktighet är två viktiga hörnstenar i hur vi når framgång? Är du en person som trivs i en miljö där nytänkande ses som något positivt och där det finns utrymme för stort ansvar för eget? I rollen som programmerare/tekniker hos oss får du central roll där du ansvara för funktion och jobbar i nära kontakt med våra kunder.

Ansvarsområden

 • Programmering och konfiguration av DDC (i huvudsak SAIA) fastighetsautomation.
 • Integration av mätare.
 • Driftsättning.
 • Ta fram underlag för driftinstruktioner.
 • Delta vid samordnade funktionsprovningar och besiktningar.

Ort: Göteborg
Omfattning: Heltid, tillsvidare

Vem är du?
Vi söker dig som gillar teknik och har förmåga att slutföra projekt i tid. Du kan jobba självständigt så väl som tillsammans med andra kollegor och är inte rädd för att fråga eller lära ut.

Personerna vi söker ska vara noggranna, kommunikativa och proaktiva. Det är också viktigt att kunna kommunicera med slutkunder och leverantörer. Du kommer att arbeta i nära samarbete med projektledarna och integratörer men också med konsulter och andra installatörer.

Din bakgrund

 • Du har ett starkt intresse för fastighetsautomation.
 • Du har god datorvana och behärskar Microsoft Office.
 • Du behärskar något programmeringsspråk för vanligt förekommande PLCer/DUCar.
 • Du har en relevant högskoleutbildning alternativt en yrkeshögskoleutbildning eller har erhållit nödvändig kunskap på annat sätt.

Det är meriterande om:

 • Du kan programmera SAIA, Siemens PX eller Siemens S7.

Vi erbjuder dig spännande projekt, en trivsam arbetsmiljö och möjlighet till personlig utveckling.

Om Ventab Styr:

Ventab Styr är ett installationsföretag med inriktning Ventilation och Styr. Ventab och Ventab Styr har i dag drygt 80 anställda, vilket gör företaget till ett av de största i branschen i Göteborg, med en omsättning på 330 MSEK. Några av våra större projekt är Mölndals Galleria, Regionens Hus och Johanneberg Science Park. Vi vill vara våra kunders första och mest attraktiva alternativ när det gäller ventilationsentreprenader och styrautomation inom fastighetsbranschen och drivs av ambitionen att ligga i framkant när det kommer till innovativa lösningar inom området. Läs mer på www.ventab.se.

Ventab är en del av Currentum, en marknadsledande installationsgrupp bestående av Installationsbolaget, Tingvallastadens Rör, Ibjerge Installation, Ventab, Ventilationsprojekt, CH Vent, Ventmetoder, Reglera, Lundgrens El, Lås & Nycklar samt KomfortAutomatik. Gruppen samägs av entreprenörerna i bolagen och Axcel Management AB. Currentum omsätter drygt 1,2 miljard kronor och har närmare 520 medarbetare inom VS, sprinkler, ventilation, fastighetsautomation, el, energi och säkerhetsanläggningar. Gruppen finns fysiskt representerad i Karlstad, Göteborg, Stockholm, Södertälje, Nyköping, Norrköping, Linköping, Katrineholm, Eskilstuna, Västerås.

Sista ansökningsdag
Urval kan komma att ske löpande så ansök så snart som möjligt.

Kontakt
Intresserad? Hör av dig till Peter Delwér, på Ventab Styr.

Mail: peter@ventab.se Tel: 0709 62 76 35


Spontanansökan

Vill du jobba hos oss? Vi söker alltid efter kompetent personal. Välkommen att skicka in din ansökan via formuläret nedan.

Tänk på att alla fält måste fyllas i och att bifogad CV är obligatorisk.

Ladda upp din CV