Han har Kungälvs modernaste växthus. Och ett hobbyrum i där nya tekniska lösningar smids fram på fritiden.
– Jag har alltid hållit på med teknik, säger Lars Zachrisson.

Det var i 15-års åldern som Lars kom på tjusningen med teknik. Till en början var det att laga vänners tv- och radioapparater som senare fick honom att utbilda sig till svagströmselektriker.
I dag är Lars Zachrisson sedan fyra år anställd på Ventab.

– Kortfattat kan man säga att jag är en trebarnsfar i mina bästa år, svarar Lars på frågan vem han är, mer än styrtekniker.
Han bor i Kungälv, staden han också är född och uppvuxen i.

Under sina 46 år har han hunnit med en hel del i sitt yrkesliv, som började på Göteborgs Kex.
– Där var jag servicetekniker. Sedan gick jag över till en elinstallationsfirma. Sedan 2011 har jag varit anställd här på Ventab.

Vad är det bästa med ditt jobb? 
– Att det är fritt. Det är ingen som lägger sig i det jag gör, haha! Nej, men det är som sagt väldigt fritt och jag kan arbeta hemifrån mycket. Min främsta styrka på jobbet är att jag är duktig på felsökning, det är något jag hållit på med sedan jag gick ut skolan, säger Lars.
Att tekniken ständigt rör sig framåt ser han inte som någon stor utmaning.
– Nej, det tycker jag inte. Det finns inget jag tycker är svårt utan sånt faller ju på plats hela tiden. Man utvecklas ju själv samtidigt.

Och fast det blivit ganska många år i branschen vid det här laget har han aldrig tröttnat, utan tycker fortfarande att det är lika roligt. Så kul att han till och med ägnar sig åt det på fritiden.
– Jag har ett eget rum hemma där jag kan sitta och greja, programmera lite grann och så. Jag håller bland annat på med en minidator som jag ska koppla till golvvärmesystemet i huset, säger Lars.

Ett annat stort intresse är trädgårdsarbete och växthuset som står på gården. Ett litet avsteg från all teknik, kan man ju tro. Men icke. Växthuset hemma hos familjen Zachrisson är nämligen inte av det vanliga slaget. Via ett system som Lars byggt kan han via nätet styra både vattning och värme i huset.
– Jag kan sitta härifrån och styra det, via mobilen eller datorn, förklarar han.

Har du några fler intressen? 
– Jag tycker om att vara ute i naturen. Plocka svamp och åka ut och fiska. Sen är jag med i Kungälvs orienteringsklubb också.

Det är många på Ventab som är naturintresserade, är det så att man automatiskt dras till det i den här branschen? 
– Jaså? Ja, det kan säkert stämma att vi är många som tycker om det här. Men jag tror nog snarare det är en ren slump faktiskt!