Vår historia

Vår historia är något vi är stolta över. Ventab bildades 1977 av göteborgaren Berne Christenson och vi är därmed en av de mest erfarna aktörerna i branschen i Västsverige. Under tiden har vi även vuxit till en av de största. Vårt första riktigt stora projekt var Sheraton i Göteborg 1985. Sedan dess har det blivit många, många fler.

Genom åren har vi genomfört mängder med projekt i olika storlekar. Vårt första stora projekt var hotell Sheraton i Göteborg 1985 vilket följdes upp med Göteborgsoperan i början på 1990-talet. Nedan följer ytterligare några viktiga årtal i vår historia.

1991 bildas Ventab Styr, vilket innebär att vi blir ett av de första bolagen i branschen som kan kalla sig fabrikatsoberoende. Något vi självklart är även idag.

2000 får vi uppdraget att sköta installationsprojektet gällande vent, rör, sprinkler, styr och el i byggnationen av Ericssons nya lokaler på Lindholmen i Göteborg.

2002 blir vi ISO- och miljöcertifierade.

2007 blir vi medlemmar i SCADAgroup och erhåller avtal med Specialfastigheter gällande installation av rikstäckande SCADA-system.

2010 får Ventab sitt första moderna partneringprojekt via byggnationen av Skånegatan 1–3 i Göteborg.

2015 belönas vi med branschens mångfaldhetspris och Ventab Styr och SCADAgroup vinner Belok-priset.

Idag omsätter vi över 300 miljoner kronor och har drygt 80 anställda. Det gör oss till ett av de största företagen i branschen i Västsverige.

Detta är bara några av de milstolpar vi uppnått under alla år och mycket har hänt under de dryga 40 år som vi varit verksamma. Något som dock är detsamma sedan 1977 är vårt driv att alltid ligga i framkant inom både ventilation och fastighetsautomation. Det kommer vi fortsätta att göra även i framtiden.