December 2021 stod hållbarhetsprojektet ”Förskolan Hoppet” färdigt. Förra veckan kom nyheten att förskolan vinner Årets hållbarhetspris från tidskriften Rum. Både Ventab Styr och Vent var en del av projektet, i form av projektering, och installation av ventilationsanläggningar samt styr- och övervakningssystem.

– Vi var med tidigt i projekteringen, vilket gav oss inflytande i bland annat materialval och konstruktion, där vi kunde välja hållbara alternativ. Vi kommer även vara med i programmets nästa projekt – Hoppet 2 – där fokus kommer ligga på återbruk, säger Martin Persson, VD på Ventab, och fortsätter:

– Hållbarhet är en central del i vår affärsmodell. Alla installationer vi utför har som syfte att reducera klimatavtrycket genom exempelvis minskad energiförbrukning. För oss är priset ett tecken på att vi kan vara med och påverka utvecklingen framåt.

Förskolan Hoppet ligger på Backa kyrkogata i Göteborg, och är en del av Göteborgs Stads klimatstrategi. Göteborgs Stads lokalförvaltning har som mål att bygga så fossilfritt det går, och innovationsprogrammet Hoppet – i vilket förskolan Hoppet är med i – är en del av programmet.