Från och med februari 2021 utökas Ventabs styrka genom rekryteringen av Keijo Tervakoski som ny projektledare. Keijo kommer att vara stationerad i Trollhättan och bland annat ansvara för uppdrag inom ramavtalet med Västfastigheter.

Ventab har sedan tidigare tre montörer stationerade i Trollhättan. Rekryteringen av en ny projektledare stärker bolagets närvaro i Västra Götalandsregionen.
– I takt med att vi får allt fler projekt i de norra delarna av Västra Götaland, och då vi fått förlängt ramavtal med Västfastigheter behövde vi stärka upp med en ny projektledare på plats, berättar Hillevi Skötte, vd på Ventab.

Ventab och Ventab Styr ska utföra installationer i Västfastigheters byggnader inom hela Västra götalandsregionen via nya ramavtal som gäller från och med 2021. Västfastigheter bygger, renoverar och ansvarar för driften av kritiska vårdmiljöer samt kultur- och utbildningssektorns lokaler inom hela Västra Götalandsregionen.

Ett av projekten som Keijo tar över rodret för är Norra Älvsborgs Länssjukhus (NÄL) i Trollhättan. Här är Ventab tillsamman med Fyrkanten generalentreprenörer för ett projekt med syfte att säkerställa ett bra klimat och att sjukhuset får den luft det behöver samt energioptimerande åtgärder.
– Vi får arbeta med det vi är bäst på, att utföra installationer nära beställaren och under pågående verksamhet. Det krävs specialister för att arbeta med integration i stora överordnade system i känsliga miljöer med höga krav och det känns bra att vara en del av ett erfaret team på Ventab, säger Keijo.

Keijo har tidigare arbetat med Ventab men då som underentreprenör genom familjeföretaget han drivit tillsammans med sin pappa. Han har en bakgrund som elektriker och montör såväl som egenföretagare och entreprenör.
– Jag tror att min bakgrund som montör och den förståelsen för processen det medför kan vara en fördel i projektledningen. Nu ser jag fram emot att vara en del av ett större företag som Ventab och dessutom vara den som ansvarar för att driva och utveckla några av bolagets större projekt, berättar Keijo.

Keijo bor i Trollhättan med sin fru och tre barn. På fritiden umgås han gärna med familj och vänner, är ute i naturen med hunden och spelar paddel.